ABA liga: Osuđujemo nasilje, što prije uhapsiti napadače na delegaciju Zvezde

12.11.2023. | 07:47

Rukovodstvo regionalne košarkaške ABA lige osudilo je napad huligana na delegaciju Crvene zvezde u Zadru i zatražilo hitno privođenje napadača.

Povodom skandaloznog događaja u Zadru tokom noći posebnim saopštenjem oglasilo se i rukovodstvo regionalne lige.

– Nakon šokantnih scena koje su se u subotu uveče dogodile u Zadru i napada na novinare i članove delegacije Crvene zvezde uoči utakmice sedmog kola ABA lige između Zadra i Crvene zvezde, ABA liga najoštrije osuđuje svaki aspekt nasilja i rasne, seksualne, vjerske, nacionalne i bilo koje druge vrste diskriminacije – navodi se u saopštenju.

ABA liga pridružuje se apelima Zadra i Crvene zvezde prema MUP-u Hrvatske, sa namjerom da se što prije ispitaju svi detalji napada, te da se organizatori i izvršioci incidenta uhapse i procesuiraju u skladu sa zakonima Republike Hrvatske u kojoj su se napadi dogodili, dodaje se u saopštenju.

Istovremeno, kroz komunikaciju sa klubovima i drugim bezbjednosnim faktorima ABA liga učiniće sve da utakmica između Zadra i Crvene zvezde prođe bez ijednog incidenta i da svi još jednom pokažemo da se radi o izolovanom slučaju, koji baca sijenku na sve postulate ABA liga i temeljima na kojima je utemeljena, poručuju iz ABA lige.

– Uvjereni smo da ćemo zajedno pobijediti u ovoj borbi i da će, kao i do sada, ABA liga nastaviti da povezuje, a ne dijeli ljude – zaključuje se u saopštenju.