ABA liga: Košarkaši Partizana poraženi u Ljubljani

11.12.2022. | 21:29

Košarkaši Partizana izgubili su od Cedevita Olimpije u 10. kolu AdmiralBet ABA lige. Rezultat je bio 77:74 (23:19, 20:24, 20:18, 14:13). Crno-bijeli su tako zabilježili ukupno šesti poraz u posljednjih sedam utakmica u svim takmičenjima.

Upao je Partizan u krizu, što igre, što rezultata. Nakon, može se reći, očekivanih poraza od Barselone i Real Madrida u Evroligi, poraženi su crno-bijeli u regionalnom takmičenju od Crvene zvezde, a potom poslije produžetka i od Valensije.

Partizan je potom pobijedio Budućnost u ABA ligi, i to prilično ubjedljivo, a potom doživio težak poraz od Zvezde u Evroligi, trojkom Nemanje Nedovića dve sekunde prije kraja. Sada je zabiljeežen i drugi poraz ove sezone u regionalnom takmičenju, i to u veoma neizvjesnoj utakmici sa Cedevita Olimpijom u Ljubljani.

Cedevita Olimpija bila je prilika za crno-bijele da pokažu da nisu u krizi, iako je gostovanje u Ljubljani jedno od najtežih u ABA ligi. Utakmica je bila neizvjesna sve vrijeme, pa tako i u samoj završnici.

Imao je Partizan prednost na samom startu, ali je potom domaćin okrenuo rezultat i imao i plus sedam u prvoj deonici. U drugoj su se ekipe smenjivale u vođstvu, dok je treća pripala Cedevita Olimpiji, koja je vodila najvećim dijelom treće četvrtine. U njenom finišu viđen je i najlepši potez na utakmici, odnosno zakucavanje Matijasa Lesora.

Partizan je u posljednju četvrtinu ušao sa minus dva, i brzom trojkom je to odmah nadoknađeno. Tada je ponovo usledila rezultatska klackalica, da bi Cedevita Olimpija pred kraj povela plus tri. Imao je Partizan priliku da odvede utakmicu u produžetak, u tome nije uspeo, pa je zabeležio drugi poraz ove sezone u AdmiralBet ABA ligi.

Oznake: ABA liga, Partizan