Željko Komšić tužio Milorada Dodika

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić podnio je krivičnu prijavu protiv predsjedavajućeg Predsjedništva Milorada Dodika Tužilaštvu BiH.

Komšić je ranije najavio da će krivičnu prijavu podnijeti zbog Dodikovih izjava u nedjelju na obilježavanju godišnjice Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše vojske RS.

Dodik je u svom govoru u kasarni ”Kozara” ponovio da je ukidanje Vojske Republike Srpske bilo greška, kao i formiranje Oružanih snaga BiH pod pritiskom međunarodnog faktora

Najviše pažnje izazvala je Dodikova sugestija komandi tog puka da na sljedećem obilježavanju više od polovine stroja bude obučeno u uniforme Vojske Republike Srpske.

“Svi mi koji radimo u ime naroda, bez obzira na kom nivou, moramo se osjećati dijelom ukupnog bezbjednosnog sistema srpskog naroda i taj sistem bezbjednosti mora biti integrisan i vidljiv na svakom mjestu, i na političkom i vojnom, kako bi jasno dali poruku svakome ko misli da je sloboda srpskog naroda jeftina stvar”, rekao je, između ostalog, Dodik.

Dodik je istakao da se bez obzira na organizacione strukture vrhovna komanda nad strukturom bezbjednosti, pa i u Oružanim snagama, nalazi u Republici Srpskoj.

Komšić i prije deset godina podnio krivičnu prijavu protiv Dodika “zbog narušavanja Ustava i drugih postupaka, ali je ta prijava odbačena.”

 

Izvor:(Mondo.ba)Ostavite komentar: