Željana Zovko: Sa zebnjom gledam na pozive bošnjačkog lidera Komšića

Poslanica Hrvatske demokratske zajednice u Evropskom parlamentu Željana Zovko govorila je u Strazburu na raspravi o Bosni i Hercegovini.

Ova nekadašnja ambasadorica BiH u više evropskih država i rođena Mostarka u svom govoru najprije je “pozdravila dogovor koji su u nedjelju postigli lideri hrvatske i srpske konstitutivne zajednice u Mostaru za ubrzanje formiranja novog Vijeća ministara, u skladu s preporukama visoke predstavnice Evropske unije za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Federike Mogerini (Federica Mogherini) i komesara za proširenje EU Johanesa Hana (Johannes Hahn), datim nakon izbora.

– Bošnjačka konstitutivna zajednica mora se ohrabriti da se pridruži ovim naporima i da se što prije formira Vijeće ministara, jer je BiH suočena s gorućom migrantskom krizom, posebno u Bihaću.

Sa zebnjom gledam na pozive bošnjačkog lidera Komšića i njegove prijetnje upućene Republici Hrvatskoj. Nadam se da će uskoro s tim da prestane i da će se prestati s tim obraćanjem prema jednoj članici Evropske unije. Očekujem od vas što veću pomoć od Brisela i da konačno pređemo iz dejtonske u briselsku fazu jer Dejton se već odavno prekršio, a Brisel nije još ni počeo – istakla je ona.

Izvor:(Avaz.ba)

 

Ostavite komentar: