Vukota Govedarica otkrio kada će imati spreman odgovor za SNSD

Na sjednici Glavnog odbora u nedjelju ćemo zauzeti konačan stav o ponudi SNSD da zajedno uđemo u vlast na nivou BiH. Sigurno neće biti prolongiranja, kao što su neki možda mislili, kaže za Srpskainfo predsjednik SDS Vukota Govedarica.

Kaže da nema potrebe za razvlačenjem i nadmudrivanjem.

– Dobili smo ponudu i na nju ćemo adekvatno da odgovorimo i bićemo veoma direktni. Tražiću apsolutnu neposrednost i direktnost u odgovoru. Glavni odbor je toliko zreo da može takvu vrstu odluke da donese – kaže Govedarica.

Na pitanje da li je SNSD ponudom doveo SDS u situaciju da će da pogriješi šta god da odluči, Govedarica kaže da stranku čiji je lider „ne može pred svršen čin da dovede SNSD, ali to može da uradi samo SDS, sam sebi“.

Govedarica naglašava da nije fasciniran nedavnim sastankom sa SNSD, kao ni ponudom njemu lično da bude ministar u budućem Savjetu ministara BiH.

– Ne može SNSD nemetati rješenja SDS ni kada su u pitanju politike, ni kada su u pitanju personalna rješenja. Ako ćemo razgovarati onda ćemo da budemo u potpunosti ravnopravni partneri. I prije i tokom sastanka sam želio da razgovaramo o strateškim politikama. Još jednom ću da podvučem – priča o srpskom jedinstvu ne smije da ima političku pozadinu i ne smije da bude definisana nekim političkim trikom. Ukoliko imamo u pozadini političke trikove, onda od jedinstva nema ništa, ali možemo da primjetimo da na sceni imamo pojavu koja se zove jednoumlje. To SDS nije potrebno, a mislim da je danas najnepotrebnije jednomulje građanima zemlje u kojoj živimo – zaključuje Govedarica.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

Ostavite komentar: