Vukanović: Ovo je pobjeda, večeras veliko slavlje u Banjaluci

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kazao je danas da se u Banjaluci ne sprema protest već veliko slavlje nakon nove najave da poskupljenja električne energije u ovom bh. entitetu ipak neće biti.

On je ocijenio da se vlast u RS-u ”boji naroda” i da su poklekli pod pritiskom.

”Jedna od većih pobjeda, oni se brane i u defanzivi su. Čim smo najavili proteste, prepali su se i odustali od poskupljenja struje. Nakon pritiska javnosti i užasne bahatosti direktora Elektroprivrede, drago mi je da su poklekli i da se boje naroda. Oni se ne boje institucija jer to kontrolišu. Boje se samo naroda. Večeras su počeli radove na tranzitu da bi se opstruisao dolazak ljudi. Ovo nije protest već pobjedničko okupljanje i slavlje”, ispričao je Vukanović za N1.

Potom je kritikovao premijera RS-a Radovana Viškovića.

”Oni su u potpunom haosu. Premijer Višković je po ponašanju uspio da pretekne i Željku Cvijanovič koja je bila poznata po izjavama. Pokušao je da se vadi i potpuno se zapleo, ne zna da li je pošao ili došao. Ako večeras dođe veliki broj Banjalučaba svakom građaninu Banjaluke će u džepu ostati 200 ili 300 maraka u džepu. Nije samo problem u struji, sve poskupljuje”, dodao je on ocijenivši da je u pitanju borba za ljudska prava.

Protešće biti održan u parku Mladen Stojanović, iako je zahtjev prema Policijskoj upravi Banjaluka glasio drugačije.

Naime, Trg Krajine i dalje je nedostupan građanima za javna okupljanja, usmeno je saopšteno organizatorima bez detaljisanja zašto.

 

Izvor:(N1 BiH)

Publiée par BL Portal sur Vendredi 27 septembre 2019 

Ostavite komentar: