Višković: Ukida se policijski čas u Republici Srpskoj

Radovan Višković, predsjednik Vlade RS, rekao je danas na sjednici Narodne skupštine RS da će Republički štab za vanredne situacije nastaviti da obavlja svoje obaveze, a da će od sutra (22. maj) ukinuti ograničenje kretanja svim licima na području Republike Srpske od 22 do 5 časova odnosno policijski čas.

“Svjesni smo činjenice da i danas imamo određeni broj ljudi koji su pozitivni na virus, da ćemo ih imati i u narednim danima i moja molba je da ovo ne znači da smo došli u poziciju da možemo reći sad ćemo se opuštenije ponašati ili zaboraviti sve mjere koja nam struka nalaže”, kazao je Višković.

Naglasio je da sve zavisi od pojedinaca i da svi moraju da poštuju mjere koje preporučuju stručnjaci, kao što je držanje distance i korištenje zaštitnih maski.

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske nakon dvodnevne diskusije usvojili su danas odluku o ukidanju vanrednog stanja u Republici Srpskoj proglašenog zbog epidemije koronavirusa.

 

Izvor:(Nezavisne novine)

 

Premijer Radovan Višković rekao je u završnoj riječi da se ukidanjem vanrednog stanja ukida i policijski čas u Srpskoj. Ova odluka stupa na snagu izlaskom u Službenom glasniku Republike Srpske.

Gepostet von BL Portal am Donnerstag, 21. Mai 2020

 Ostavite komentar: