VIDEO – Dodik: Formiranje oružanih snaga BiH bila greška

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da u obilježavanje Dana Vojske Republike Srpske ulazi sa potpunim uvjerenjem da je formiranje Oružanih snaga BiH bila loša odluka.

– Od ovoga nemamo nikakvu korist, nego samo pokušaj da nam se nameću razni procesi koji nisu u interesu Republike Srpske. U sutrašnji dan ulazim sa posebnom emocijom, jer smo 12. maja 1992. godine u Banjaluci formirali Vojsku Republike Srpske za šta sam glasao – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je ponosan na Vojsku Republike Srpske koja je odbranila vijekovna srpska ognjišta, nacionalne i političke interese.

– Žao mi je što smo pristali da bude ukinuta Vojska Republike Srpske. To je bila greška svih nas koji smo u tome učestvovali, a politika moje stranke /SNSD/ tog vremena je bila da idemo u demilitarizaciju BiH. Očigledno je da je ovo bila prevara – rekao je Dodik.

On je naglasio da su prošle godine uplaćena sredstva iz BiH za nabavku helikoptera za Oružane snage BiH.

– Ne mogu to da zaustavim, ali mislim da je bilo nepotrebno trošiti budžetska sredstva za ovako nešto. Oružane snage BiH nisu korisne u pogledu bezbjednosti srpskog naroda – zaključio je Dodik.

 

Izvor:(RTRS) 

Ostavite komentar: