Uoči sutrašnjeg sastanka u Beogradu: Da li će biti postignuto nacionalno jedinstvo?

Na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, u Beograd sutra putuju predsjednici političkih stranaka iz Republike Srpske. Razgovaraće o političkoj krizi u BiH, koju dodatno produbljuje deklaracija SDA. Da li će, na ovaj izazov, vlast i opozicija u Srpskoj, poslati jedinstven politički odgovor?!

Na predstojećem sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa zvaničnicima Republike Srpske i predstavnicima parlamentarnih stranaka iz Srpske biće razgovarano o pitanjima važnim u nacionalnom i pragmatičnom smislu, izjavila je predsjednica Republike Željka Cvijanović.

– Srbija kao potpisnica Dejtonskog sporazuma ima sva prava da bude izvještavana o onome što se ovdje dešava.Mi ćemo na tom sastanku razmijeniti mišljenja i ne očekujemo da nam neko da magičnu formulu za rješavanje problema, niti bi Vučić to ikada radio, što je i dokazao bezbroj puta – izjavila je predsjednica Cvijanović.

Predsjednik Vlade Radovan Višković smatra da sve političke partije moraju da budu jedinstvene u ovom, kako ocjenjuje, momentu ključnom za Republiku Srpsku.

– Očekujem puno i ne očekujem ništa. Sve zavisi od toga koliko će biti jedinstva političkih subjekata iz Republike Srpske. Ne treba mi previše da polažemo nadu u gospodina Vučića i njegov autoritet. On je tu više da nas okupi i apeluje na naše jedinstvo – kaže premijer.

Sastanku u generalnom sekretarijatu predsjednika Srbije, osim lidera stranaka, predsjednice Srpske Željka Cvijanović, predsjednika Vlade Radovana Viškovića, prisustvovaće i predsjednik Parlamenta Nedeljko Čubrilović.

 

Izvor:(RTRS)Ostavite komentar: