Slijedi potpuna blokada Savjeta ministara od strane HDZ-a?!

Hrvatski ministri u Savjetu ministara BiH više neće dolaziti na sjednice tog tijela sve dok Bakir Izetbegović i SDA ne pristanu na izmjenu Izbornog zakona.

Izvori Insajdera iz vrha HDZ-a BiH otkrivaju da je rukovodstvo te stranke nedavno donijelo odluku da ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, ministar odbrane Marina Pendeš i ministar pravde Josip Grubeša, potpuno bojkotuju dalji rad Savjeta ministara u tehničkom mandatu i tako blokiraju njegov rad.

– Kada je prije nekoliko dana lider HDZ-a Dragan Čović govorio o “oštrom zaokretu hrvatske politike u BiH”, jedna od planiranih mjera upravo je potpuna blokada rada Savjeta ministara u tehničkom mandatu. Iako su ministri iz HDZ-a prethodnih mjeseci u najvećoj mjeri već bojkotovali zakazane sjednice, sada je odlučeno da se više uopšte ne pojavljuju u Sarajevu – otkrivaju  izvori Insajdera.

Jedna od konkretnih posljedica hrvatskog bojkota rada Savjeta ministara jeste to što još nije donijeta odluka o privremenom finansiranju institucija BiH.

Savjet ministara BiH je o privremenom finansiranju prvo trebalo da raspravlja na sjednici zakazanoj 27. juna, ali je ona naknadno pomjerena za 2. jul. Međutim, ministri se ni tada nisu uspjeli izjasniti o prijedlogu ove odluke jer sjednici nije prisustvovao ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, kao predlagač takve tačke dnevnog reda.

Novi termin za sjednicu je 23. juli, međutim, kako za naš portal otkrivaju izvori iz HDZ-a, hrvatski ministri se tamo sigurno neće pojaviti.Ostavite komentar: