SDS: Produbljavanje krize prijetnja miru i stabilnosti u BiH

Stav Srpske demokratske stanke je da se situaciju u Bosni i Hercegovini ne treba podgrijavati i stvoriti neizvjesnost u društvu i da stvaranje blokada i produbljivanje krize i predstavljaju prijetnju miru i stabilnosti u BiH, izjavio je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS.

On je nakon sjednice Predsjedništva SDS u Istočnom Sarajevu kazao da će SDS prisustvovati sastanku predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima stranka iz Republike Srpske.

„Ići ćemo na sastanak i smatramo da se kroz dijalog treba čuti i naše mišljenje o trenutnoj situaciji u BiH i vjerujemo da će to biti tema koja će dominirati. Mi mislimo ta je to veoma važno jer su sve informacije prema Beogradu i predsjedniku Vučiću do sada uobičajeno išle jednosmjerno i smatram da je to dobra prilika mu svoja razmišljanja i viđenja situacije prezentujemo i mi iz SDS,“, naveo je Šarović.

Govoreći o neposrednom povodu ovog sastanaka Šarović je podsjetio da je SDS iznio jasan stav da je dekleracija SDA dokument koji je za svaku osudu.

„ Ja lično a i drugi predstavnici SDS smo iznijeli jasan stav o tom dokumentu koji je korak nazad. On je po svom sadržaju neprihvatljivi i došao je u pogrešno vrijeme“, kategoričan je Šarović.

On je rekao da će sastanak u Beogradu biti prilika da se kaže da ovo nije jedina ovakva dekleracija i da je sličnih dokumenta u BiH bilo i ranije.

„Takve dekleracije su donosile i druge političke stranke i one su obično dolazile u neko predizborno vrijeme kako bi se na osnovu njih pridobili birači. Od važnih političkih stranka samo SDS nije izlazila sa takvim dokumentima i taj podatak ćemo iznijeti na sutrašnjem sastanku sa predsjednikom Vučićem.Ostavite komentar: