SDS i PDP pripremili prijedloge za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je danas u Banjoj Luci, nakon sastanka sa liderom PDP-a Branislavom Borenovicem, da će SDS i SDS i dalje sarađivati na svim važnim poslovima.

– Danas smo razgovarali o izbornom zakonodavstvu, o javim servisima, pogotovo o RTRS-u, ali i o posljednjoj sjednici NSRS i o blokiranju Parlamenta BiH. I SDS i PDP ima pripremljene prijedloge u kojem smislu bi trebalo da se mijenja izborno zakonodavstvo u BiH. To je za nas najbitnije kada govorimo o izbornom procesu – kazao je Šarović.

On je rekao da će SDS i PDP usaglasiti stavove u narednom periodu o ovom pitanju i dodao da će u tom poslu pokušati da zainteresuju i druge stranke u RS.

– Putanje javnog servisa je za nas veoma važno. RTRS ima obavezu da na ravnopravan način informiše javnost. Mislimo da RTRS to sada ne radi. Negativno utiče ne demokratizaciju društva i na izbore koji slijede – istakao je Šarović.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je da je i te kako važno da SDS i PDP razgovaraju o aktuelnim temama.

– Ako ovakav Izborni zakon ostane, svaki budući izbori biće obesmisljeni. PDP ima gotovo dokument koji može da ide u parlamentarnu proceduru. Izmjene izbornog zakona neće biti ni laki ni jednostavne – rekao je Borenović.

On smatra da javni servisi nisu objektivni i da ne rade u skladu sa zakonom.

– Nezadovoljni smo radom RTRS-a i Srne. Predlozicemo rješenja da se oni vrate u okvire slobodnog i nezavisnog novinarstva – kazao je Borenović.

 

Izvor.(Avaz.ba)Ostavite komentar: