SDP želi funkciju gradonačelnika Banjaluke, najozbiljniji kandidat Vojin Mijatović

Večeras je u Banjaluci održana sjednica Gradskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP), a Klix.ba saznaje da je donesena odluka da će SDP na lokalnim izborima imati svog kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

U narednim danima će biti donesena konačna odluka o kandidatu, a kako saznajemo SDP će najvjerovatnije kandidovati potpredsjednika partije Vojina Mijatovića za gradonačelnika Banjaluke. Kako saznaje Klix.ba, pored njega u igri je i jedan univerzitetski profesor.

Uz ovu odluku Gradski odbor SDP-a je večeras donio još dvije. Prva je da će ta partija na izbore izaći samostalno, dakle bez koalicije, a druga da im je prioritet vraćanje u skupštinske klupe Grada Banjaluka nakon 20 godina.

Klix.ba takođe nezvanično saznaje da će sarajevski i mostarski ogranci SDP-a uskoro donijeti iste odluke odnosno da će imati svoje kandidate za gradonačelnike Sarajeva odnosno Mostara na lokalnim izborima koji će biti održani u oktobru ove godine. SDP će, tradicionalno, kandidovati svog čovjeka i za prvog čovjeka Tuzle.

 Ostavite komentar: