Šarović: Podnijeću krivičnu prijavu protiv Dodika zbog prisluškivanja

Predsjednik SDS Mirko Šarović oštro je kritikovao vlasti na nivou Bosne i Hercegovine, ali i Republike Srspke kazavši kako je vrijeme za drastične promjene jer je BiH na početku jednog dramatičnog perioda za koji aktuelne vlasti nemaju rješenje.

Najavio je i podnošenje krivične prijave protiv Milorada Dodika koji je sinoć priznao kako se opozicija prisluškuje.
Šarović je rekao da se kao predsjednik SDS zalaže za to da lokalni izbori budu održani u redovnom terminu ukoliko se uspostave uslovi za održavanje, prije svega ukidanje vanrednog stanja, ali i osiguranje sredstava iz budžeta zajedničkih institucija.

– Vidimo da se tu kasni. Vidjećemo da li će se u narednim sedmicama osigurati neophodni uslovi. Vidimo da se prijeti usvajanjem budžeta što je po meni potpuno neodrživo. Do prije nekoliko dana gospodin Dodik je govori o tome da se njemu žuri za lokalne izbore, a sada se plaši izbora i uslovljava nekim stvarima, izborom CIK i zaključujemo da mu je veoma stalo da drži kontrolu nad ovom ključnom nezavisnom institucijom u BiH. To je radio 2014. i 2016. godine, sada su druge prilike, ne može da izvrši kontrolu i ne može da utiče. Znamo šta je radio 2014. godine s glasačkim lisićima i sprečavanjem prebrojavanja već upotrebljenih listića. Mislim da se približavamo trentuku kada ćemo imati CIK kao nezavisnu instituciju s nezavisnim pojedincima koje karakteristiše struka što Dodiku ne odgovara i sada on priča neku priču koja je neprihvatljiva. Više govori o tome da smo ga uhvatili konačno sada i da neće moći raditi ono što je radio u prethodnim izbornim ciklusima – rekao je Šarović.

Kazao je da Dodiku lično ne odgovaraju članovi CIK, ali da nije na njemu da daje ocjenu njihovog rada i izbornog procesa, već na institucijama unutar zemlje i međunarodnim tijelima zaduženim za to.

SDS već ulazi u početnu pripremu za lokalne izbore sa visokim ambicijama, kaže Šarović i dodaje kao vjeruje da je konačno došao trenutka da pobijede oni koji su bolji, imaju program, koji su normalni.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 Ostavite komentar: