Otkazana sjednica Savjeta ministara BiH

SARAJEVO – Sjednica Savjeta ministara BiH otkazana je zbog nedolaska ministara iz reda hrvatskog naroda.

“Za danas zakazana 172. sjednica Savjeta ministara BiH je odgođena jer za njeno održavanje i odlučivanje nije bilo kvoruma. Savjet ministara nastavlja raditi u skladu sa Zakonom o Savjetu ministara BiH i Poslovnikom o radu Savjeta ministara BiH te će nova sjednica Savjeta ministara BiH biti zakazana naredne sedmice”, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, kazao je da će tražiti da se konačno održi redovna sjednica i da se važna pitanja ne mogu rješavati telefonski.

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, kaže da je stekao uvjerenje da se radi o pukušaju klasičnog blokiranja rada Savjeta ministara. Kaže da je posljednja sjednica bila 4. aprila. Bilo je, kaže Mektić, više pokušaja da se zakaže redovna sjednica, a da to nisu željeli hrvatski ministri.

Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sazvao je za danas sjednicu državne vlade, a kako bi se napokon otkočili procesi u vezi s funkcionisanjem izvršne vlasti.

Naime, Savjet ministara BiH više od mjesec dana nije održao redovnu sjednicu.

 

Izvor:(Nezavisne novine)

 

Ostavite komentar: