Ništa od penzije Dragana Lukača, raspoređen na poziciju glavnog inspektora u FUP-u

Penzionisani direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač zapravo nije penzionisan, kako je to na sjednici održanoj u Domu policije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova najavljeno, već je raspoređen na poziciju glavnog inspektora u Kabinetu direktora Uprave policije.

Rješenje je potpisao Nurudin Hafizović, kojeg je Dragan Lukač ranije imenovao na poziciju rukovodioca Federalne uprave policije, što, prema izvorima portala Klix.ba iz ovog policijskog organa, nije zakonito budući da bi trebalo da odluku donese Vlada Federacije BiH.

U obrazloženju rješenja, kojeg Hafizović potpisuje, se navodi da je Dragan Lukač podnio ostavku na dužnost direktora FUP-a sa 28. januarom 2019. godine, zbog čega je shodno odredbama člana 71. Zakona o policijskim službenicima FBiH vraćen u čin glavnog inspektora i raspoređuje se na radno mjesto koje odgovara tom činu.

Lukač je, kako saznaje Klix.ba iz izvora u FUP-u, raspoređen na mjesto glavnog inspektora kako bi imao pravo na otpremninu.

Podsjećamo, Lukač je nekoliko puta najavljivao povlačenje s pozicije direktora i penzionisanje, uz ostalo, i zbog zdravstvenih problema. Ipak se, kao što ilustruje dokument u prilogu, to još uvijek neće dogoditi.

 

Ostavite komentar: