Nenad Stevandić i Dragan Mektić oči u oči u sudnici

U Osnovnom sudu u Banjaluci u petak je održano glavno ročište po tužbi za klevetu koju je predsjednik Ujedinjene Srpske i šef Srpskog kluba poslanika u Parlamentu BiH Nenad Stevandić podnio protiv ministra bezbjednosti BiH i kadra SDS-a Dragana Mektića.

Stevandić je tužbu podnio zbog optužbi koje je Mektić izrekao na njegov račun krajem januara prošle godine u emisiji “Ukrštenica” RTRS-a u vezi sa slučajem “Šušnica” i famoznim “crvenim kombijem” iz 1992. godine.

Stevandić kaže da se Mektić juče pojavio na suđenju nakon četiri propuštena ročišta i to sa novim advokatom i u patikama i trenerci

– Kakav mu je bio odjevni, takav mu je bio i pravni stajling. Ali to nije bitno, važno je da je dođe vrijeme da više niko ne može ljude nazivati ubicama, zločincima i kriminalcima, pogotovo one koji nikada nisu bili optuženi za nešto slično – rekao je Stevandić poslije ročišta za “Glas Srpske”.

On ističe da je nedopustivo ljude tako targetirati u javnosti i postavljati kao metu raznim ludacima.

– To javnost ne zna, ali mi smo među dokaze priložili i prijetnje koje sam dobio ja lično, ali i moja porodica – rekao je Stevandić.

On je ocijenio da je Mektić osoba oskudnog znanja i rječnika, koja zloupotrebljava funkciju ministra bezbjednosti BiH za obračun sa političkim neistomišljenicima.

S druge strane, Mektić poslije ročišta nije odgovarao na naše pozive, ali njegov advokat Marko Dragić nam je rekao da očekuje da sud odbije tužbu i tužbeni zahtjev, jer su, kako tvrdi, uspjeli da dokažu da su svi navodi koje je Mektić iznio u emisiji RTRS-a “Ukrštenica” istiniti.

– Mi smo uspjeli da dokažemo ono što je Dragan Mektić izjavio u programu RTRS-a i zbog čega je tužen za klevetu, a to je da je Nenad Stevandić učestvovao u pripremi, izvršenju i zataškavanju ubistva inspektora Šušnice – kaže Dragić.

 

Izvor.(Glas Srpske)Ostavite komentar: