Miličević: SDS je dugo u dubokoj krizi

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević istakao je danas da se SDS nalazi u dubokoj krizi i da ta kriza traje dugo, te da je vrijeme da se stvari mijenjaju.

“To je moj zadatak kao kandidata za predsjednika SDS-a kojeg podržava značajan broj opštinskih odbora”, rekao je danas Miličević.

On je istakao da u ovom momentu ne postoji nijedan drugi “stvarni kandidat” za predsjednika SDS-a.

“To je stvarno tako. Mora ga predložiti najmanje pet opštinskih odbora ili da ima 50 odsto potpisa članova skupštine. Nisam siguran da ijedan od ovih o kojima se govori, ima najmanje pet kandidatura, ali imaće”, kazao je Miličević.

Naveo je da je izvjesno da će osim njega, kandidati za novog predsjednika SDS-a biti Vukota Govedarica, Mirko Šarović i Mići Mićić.

“Ne znači da ih neće biti još do kraja izbornog ciklusa”, dodao je Miličević.

Istakao je da bi prvo, što bi uradio kao predsjednik SDS-a, bio poziv predsjednicima gradskih i opštinskih odbora, a onda i patrijarhu Irineju.

“Važno je i da to što radim ima blagoslov, a to se može dobiti od patrijarha”, kazao je.

Ocijenio je i da priče o polarizaciji unutar SDS-a, te pokušaji da se on lično diskredituje, dolaze iz “kuhinje SNSD-a”.

“Usmjereni su da se diskreditujem ja, kao kandidat koji već deset godina pobjeđuje SNSD. Ne želim da vjerujem, ali izgleda da moram na taj način da razmišljam, da u SDS-u postoji struja koja bi diskreditaciju mene, iskoristila za unutarstranačke borbe”, istakao je, te naveo da je “SDS bila jaka kada nije imala vođu, nego vođstvo”.

 

Izvor:(MONDO) 

Ostavite komentar: