Milan Miličević najavio kandidaturu za predsjednika SDS-a

Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora SDS-a, potvrdio je danas da će biti kandidat za lidera stranke. Unutarstranački izbori trebalo bi da se održe sredinom maja, a u izbornu trku će definitivno i Vukota Govedarica.

Sve će biti ozvaničeno na Glavnom odboru stranke u nedjelju 21. aprila.

Stanje na terenu govori da veliku podršku ima upravo protivkandidat Vukote Govedarice. Skupština Opštinskog odbora SDS-a Šamac kandidovala je sinoć na izbornoj Skupštini Milana Miličevića za predsjednika ove stranke. Protivkandidate Miličević danas nije htio da komentariše.

“Ja sam jedan od kandidata za budućeg predsjednika SDS-a i dalje stavljam tačku na tu priču,” rekao je Miličević.

Iako se u posljednje vrijeme uglavnom moglo čuti kako je većina za to da postoji jedan kandidat, oko njega očigledno nisu mogli da se dogovore. Vukota Govedarica kaže da u SDS-u postoje dvije struje, i to jedna koja vuče stranku ka političkom protivniku i druga koja je, kako kaže, u većini i želi da bude u službi naroda.

Pored Šamca, za Miličevića stiže podrša i iz Sarajevsko-romanijske regije. Potrpedsjednik SDS-a Milovan Bjelica smatra da je aktuelni načelnik Teslića idealan kandidat jer, za razliku od drugih, ne pravi podjele.

“Vidjelo se i da je stalno u narodu i da razgovara sa narodom i zato je dobio takvu podršku. On ne dijeli na istok i na zapad jer je čovjek Republike Srpske. A kada je u pitanju SDS nikada nije dijelio ljude na pobjednike i gubitnike, iako je on sam uvijek bio pobjednik,” kaže Bjelica.

Glavni odbor SDS-a na sjednici 21. aprila trebalo bi da konačno utvrdi kriterijume za održavanje unutarstranačkih izbora, a kako stvari sada stoje, najozbiljniji kandidat za preuzimanje najveće opozicione stranke je Milan Miličević. Da li će sa Miličevićem i Govedaricom u trku i Mirko Šarović, kako se već mjesecima spekuliše, još se ne zna, a Šarović danas nije odgovarao na pozive.

Izvor:(ATV)

Ostavite komentar: