Lukač: MUP Srpske danas postiže najbolje rezultate

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova danas organizovano na najbolji mogući način, zbog čega može postizati i najbolje rezultate u borbi protiv raznih vrsta organizovanog kriminaliteta, zloupotreba droga i korupcije.

– Prema statističkim pokazateljima, prošla godina bila jedna od najboljih kada je riječ o radu Policije Srpske. Kroz razne segmente uspjeli smo unaprijediti rad policije, a nastavljamo i dalje sa podmlađivanjem policije – rekao je Lukač novinarima u Banjaluci nakon pokazne vježbe povodom 4. aprila – Dana Policije Republike Srpske.

Napominjući da je raspisan konkurs za prijem novih kadeta na Policijsku akademiju, Lukač je istakao da je posljednjih godina, sa generacijom 325 mladih policajaca koja završava, u sistem MUP-a ušlo blizu 800 mladih policajaca.

– To se može vidjeti i na ulicama širom Srpske, što daje novi potencijal i snagu MUP-u, kao i dobre rezultate – rekao je Lukač.

Lukač je podsjetio da se 4. aprila obilježava Dan Policije od 1992. godine, kao početak formiranja Ministarstva unutrašnjih poslova koje je do danas pretrpjelo u organizacionom smislu mnoge promjene.

On je pojasnio da je MUP danas organizovao Tehničko-taktički zbor na kojem je pokazan dio naoružanja koje koriste pripadnici MUP-a, a pripadnici jedinica za podršku Banjaluka i Prijedor pokazali su određenu uvježbanost prilikom izvršenja policijskih zadataka.

– Ovo su sve aktivnosti povodom obilježavanja Dana Policije – 4. aprila. Centralna manifestacija biće održana u Centru za obuku u Zalužanima – naglasio je Lukač.

Povodom Dana Policije Republike Srpske danas je na Trgu Krajine u Banjaluci organizovan Tehničko-taktički zbor na kojem su građani mogli pogledati opremu i vozila koju policijski službenici koriste u svom radu.

 

(RTRS)

 

Ostavite komentar: