Komšić i Džaferović sa Nelsonom: „Odustajanje od rezervnog sastava policije u RS bi smanjilo tenzije”

Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić razgovarali s ambasadorom SAD Erikom Nelsonom. Razgovarano je o formiranju Savjeta ministara BiH i dostavi Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) u okviru MAP-a.

Članovi Predsjedništva BiH informisali su ambasadora Nelsona da je proces dogovaranja političkih stranaka o formiranju Savjeta ministara BiH doveden do kraja, te da je ostalo da se riješi pitanje dostavljanja ANP-a.

Istaknuto je da je to pitanje koje se tiče vladavine zakona i spoljnopolitičkog opredjeljenja BiH, kao i nastavka reforme odbrane.
Tokom razgovora su razmijenjena mišljenja o opštoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji u BiH.

Članovi Predsjedništva BiH istakli su da se formiranjem rezervnog sastava policije u Srpskoj šalje loša poruka, koja će zahtijevati adekvatan odgovor.

– Sagovornici su se saglasili da bi odustajanje od povećanja broja policijskih snaga u RS bio put da se zaustavi bespotrebno dizanje tenzija, te da bi bilo svrsishodnije svu političku energiju usmjeriti na provođenje važnih reformi, koje će omogućiti jačanje ekonomije i uticati na poboljšanje životnog standarda svih građana BiH – navodi se u saopštenju.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

Ostavite komentar: