Izetbegović: Nad Srbima nije bilo masovnih zločina u proteklom ratu

Predsjednik Stranke demokratske akcije i zamjenik predsedavajućeg Doma naroda PS BiH, Bakir Izetbegović, tvrdi da nad Srbima nije bilo masovnih zločina u proteklom ratu i da je broj stradalih Srba ukupno manji od broja stradalih u jednom danu u Srebrenici.

Izetbegović je to rekao na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koja je većinom glasova odbila prijedlog izmjene krivičnog zakona kojim bi bile predviđene kazne za negiranje genocida i ratnog zločina, koji je predložio poslanik Demokratske fronte.

Reagujući na izlaganje poslanice SNSD, Dušanke Majkić o talasu masovnih suđenja za zločine nad Srbima, Izetbegović je, kako prenosi portal Klix, istakao da “nije bilo masovnih zločina nad Srbima i da će se uskoro utvrditi, kada se osude svi oni u talasu koji spominje, to neće biti jednako jednom danu zločina koji se desio u Srebrenici”.

– Srbi treba da budu zahvalni na toj činjenici – rekao je Izetbegović, prenosi SrpskaInfo.

Majkić mu je odgovorila da mu ne zamjera na stavu, ali da i on njoj, koja govori u ime srpskog naroda, dozvoli pravo na svoj stav i da ostane dosljedna u tome.

 Ostavite komentar: