HDZ BiH sutra bira predsjednika i rukovodstvo stranke

U Mostaru je završena proširena sjednica predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice. Riječ je o pripremama za održavanje sutrašnjeg centralnog 13. Sabora HDZ-a BiH na kom će delegati birati novo rukovodstvo stranke.

Osim predsjednika, zamjenika predsjednika, stranački delegati biraće i pet potpredsjednika te 10 članova predsjedništva HDZ-a.

Dragan Čović nije htio davati izjave do sutra, ali izvjesno je da će on biti novi-stari predsjednik stranke, javlja reporterka N1 – Đenana Kaminić Puce.

Čović će sutra saborske delegate upoznati sa učinjenim aktivnostima u mandatnom peridou od 2015. do 2019 godine, a saborski delegati će izglasati novi statut, novi program stranke. Biraće i nove članove centralnog i nadzornog odbora a prije samog zasjedanja, na čelu sa Draganom Čovićem položiće vijenac svim hrvatskim braniocima.

“Predsjedništvo, uz potporu Županijskih organizacija HDZ-a BiH, jednoglasno je podržalo dr. Dragana Čovića za predsjednika HDZ-a BiH i u idućem mandatu. Ovo je bila zadnja sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH u ovom sazivu, a predsjednik Čović zahvalio se svim članovima na dobroj saradnji”, navodi se u saopštenju stranke.

Niži nivoi HDZ-a BiH svoje izborne procese, u skladu odluci i uputama Predsjedništva HDZ-a BiH, moraju završiti do 15. jula.

Na sutrašnjem zasjedanju, očekuju se brojni gosti: predstavnici Međunarodne zajednice, Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a u Hrvatskoj, delegacije SNSD-a, SDA i SBB-a te brojni drugi zvaničnici.

 

Izvor:(N1 BiH)

 

Ostavite komentar: