Danas sastanak SNSD i SDA

Delegacije SNSD-a i SDA razgovaraće danas u Sarajevu o konstituisanju izvršnih organa vlasti na nivou BiH, potvrdio je Srni član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac.

Košarac je izjavio da će na sastanku u zgradi zajedničkih institucija BiH, čiji je početak dogovoren za 15.00 časova, u delegaciji SNSD-a biti i potpredsjednici stranke Nebojša Radmanović i Nikola Špirić.

On je dodao da je umjereni optimista kada je riječ o rezultatima ovih razgovora “jer je očigledno da SDA odugovlači ovaj proces”.

“Zakonski rokovi su odavno probijeni. Imamo vrlo jasan apel evropskih institucija da je neophodno konstituisati vlast, ali je očigledno da ulazimo u trakavicu SDA interesa. Vidljivo je da se pokušava ignorisati volja birača, da se pokušava i dalje proizvoditi odnos sa nekim podobnim Srbima kako bi se nastavilo sa implementacijama politika koje mapira SDA”, istakao je Košarac.

Prema njegovim riječima, SNSD je protiv tih politika i bazično orijentisan na politike koje su vezane za interese Republike Srpske.

U delegaciji SDA biće zamjenik predsjednika ove stranke Adil Osmanović i dvojica potpredsjednika Denis Zvizdić i Edin Ramić.

Ovaj sastanak biće održan ubrzo nakon susreta stranačkih delegacija HDZ-a i SDA u Mostaru koje predvode lideri Dragan Čović i Bakir Izetbegović.

 

Izvor:(ATV)

 

Ostavite komentar: