Čubrilović: Čovjek koji nema legitimitet predstavljao BiH u Berlinu

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Sarajevu da je BiH na sastanku zemalja zapadnog Balkana u Berlinu predstavljao Denis Zvizdić kao čovjek koji nema legitimitet, a njegovim prisustvom narušen je Ustav što svakako nije dobra poruka BiH.

U Berlin je išao čovjek koji nema legitimitet da predstavlja BiH. On može da predstavlja svoju političku opciju, sebe i eventualno svoj narod – rekao je Čubrilović u Sarajevu, gdje je prisustvovao vaskršnjem prijemu kod Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma.

Prema njegovim riječima, u Berlinu se nije dogodilo ništa neočekivano i unaprijed se znalo da taj sastanak neće dati neki rezultat kada je riječ o odnosima Beograda i Prištine.

– Nije došlo ni do kakvog pomaka i jedino je zakazan novi sastanak početkom jula – konstatovao je Čubrilović.

Komentarišući činjenicu da još nije formiran novi saziv Savjeta ministara, on je ukazao da je poznato kako se teško stvari dogovaraju u BiH, a da je njegov stav da se treba poći od stvari oko kojih nema sporenja, a da stvari oko kojih nema zajedničkog stava budu ostavljene da vrijeme odradi svoj dio posla.

– Nisu implementirani izborni rezultati, ne poštuje se volja građana i to je daleko od demokratije. Da smo poštovali volju građana, da smo poštovali Ustav, u ovo vrijeme na čelu Savjeta ministara trebalo je da bude Srbin. I dok god ne budemo poštovali sami svoje zakone tako će se i svijet ponašati prema nama – smatra Čubrilović.

 

Izvor:(RTRS)

 

Ostavite komentar: