Borenović: Čuvati nadležnosti Republike Srpske

Snažno opredjeljenje Partije demokratskog progresa /PDP/ je da se moraju čuvati najvažnije tekovine Dejtonskog mirovnog sporazuma i dvoentitetsko uređenje sa jasnim i nepromijenjenim nadležnostima Republike Srpske, izjavio je danas lider PDP-a Branislav Borenović.

“Kroz jednoglasan stav Glavnog odbora PDP je jasno izraženo da ćemo nastaviti odgovorno i snažno opoziciono djelovati u Narodnoj skupštini, predlažući konkretna zakonska rješenja iz našeg programa obnove Republike Srpske”, rekao je Borenović novinarima nakon sjednice Glavnog odbora PDP koji je održan u Bijeljini.

On je naveo da je ključni politički cilj PDP-a izmjena izbornog zakona i najavio da će ova stranka insistirati na donošenju novog izbornog zakona koji će obezbijediti fer i poštene izbore i realne rezultate izbora.

“Tražićemo da se mijenjaju zakonska rješenja o javnim servisima i javnim medijima”, rekao je Borenović i ocijenio da u toj oblasti “ima mnogo prostora za nekorektan obračun sa političkim neistomišljenicima”.

On je najavio da će PDP tražiti i da se pravosudna i policijska tijela u Republici Srpskoj “odnose efikasnije i profesionalnije prema svojim ustavnim nadležnostima kako bi došlo do istine o svim ubistvima, krivičnim i koruptivnim djelima”, prenose Nezavisne novine.

Borenović je poručio da niko neće moći da naruši jedinstvo, stabilnost, političku snagu i dosljednost PDP.

Lider PDP-a je najavio da će Sabor stranke biti održan u Banjaluci 28. septembra, kada će biti izabran novi glavni odbor i rukovodstvo PDP-a i obilježeno 20 godina djelovanja stranke.

 

Ostavite komentar: