Bijeljina – Određena trasa novog auto-puta

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, posjetio Bijeljinu. Pripreme za izgradnju počinju poslije 20. juna.

Ovo je važan dan za Bijeljinu, Semberiju i RS, jer smo definisali trasu jednog od najvažnijih infrastrukturnih objekata, trasu budućeg auto-puta od Rače do Bijeljine i dalje ka Brčkom, izjavio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, nakon radnog sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, resornim ministrima u Vladi RS, i direktorima javnih preduzeća koja se bave izgradnjom i održavanjem putnih komunikacija u RS.

– Očekujemo da do 20. juna Skupština grada Bijeljine donese izmjenu prostornog plana, te da se nakon toga pristupi projektovanju i pripremama za izgradnju trase budućeg auto-puta. Srbija se obavezala da će izgraditi novi most na Rači, a već su počele pripreme za izgradnju auto-puta od Kuzmina do Rače na teritoriji Srbije. Ne treba gubiti vrijeme, već treba intenzivno raditi na pripremi za početak gradnje – naglasio je Dodik, istakavši pritom, da će i krak gasovoda “Turski tok” pratiti trasu budućeg auto-puta ka Banjaluci.

Naglašavajući da je Bijeljina jedan od strateški važnih gradova u RS, Dodik je dodao da postoji dobra konekcija između lokalnih vlasti i Vlade RS, što je preduslov da se dogovoreni projekti realizuju kvalitetno i u što kraćem roku.

– Grad Bijeljina, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, realizuje i projekat navodnjavanja na 500 hektara zemljišta u Crnjelovu, inoviran je sistem protivgradne zaštite, a očekujemo uskoro i nastavak aktivnosti na pripremi za izgradnju Drinskog nasipa, koji će ovo područje odbraniti od eventualnih poplava – rekao je Dodik, i dodao, da će Vlada RS, svojim sredstvima pomoći izgradnju fiskulturne dvorane u Patkovači kod Bijeljine, za koju je Vlada Srbije izdvojila oko 500.000 maraka.

VAŽAN I GAS

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, osim važnosti utvrđivanja trase budućeg auto-puta, što je i rezultat današnjeg sastanka, govorio je i o neophodnosti izgradnje mjerne stanice za protok gasa, i pripremama za izgradnju nove sportske dvorane u Bijeljini.

 

Izvor:(Novosti.rs)Ostavite komentar: