Žrtva Mike Aleksića otkrila jezive detalje zlostavljanja: “I ti si ćero glupa”

12.04.2023. | 08:51

Suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću juče je nastavljeno izjavom oštećene djevojke inicijala I. V. u Višem sudu u Beogradu, a zbog optužbi za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole.

Djevojka je odgovarajući na pitanja Aleksićevog advokata Zorana Jakovljevića kazala da nije ranije ispričala roditeljima šta je preživjela, jer bi se oni potresli i krivili sebe što nisu primjetili šta im se dešava sa kćerkom.

Okupile se u kući

Kako je kazala na sudu, nekoliko oštećenih djevojka okupilo se 20. decembra 2020. godine u kući Milene Radulović kada su odlučile da će prijaviti Aleksića, a što su i uradile 16. januara 2021. godine. Tek tada je ispričala roditeljima šta se sve desilo kod Aleksića u studiju. Ponovila je da nije bila dovoljno hrabra da prijavi slučaj ranije, plašila se šta će ljudi da kažu, njeni roditelji, a rekla je i da se tada plašila Aleksića.

Oštećena je rekla da je otišla na posljednji čas u studio kako bi se pozdravila sa prijateljima iz grupe, dodajući da je tada htjela da kaže Aleksiću da više ne smije to da radi nijednoj djevojci, što je uradio njoj.

Plašila se Aleksića

I. V. tvrdi da joj je Aleksić često govorio da je „gluperda“ i „ti si ćero glupa“ zbog čega se svaki put kada bi je pozvao u kancelariju plašila, dodajući da je Aleksić pitao i za dečka, da li ga voli i o sličnim stvarima.

Ona je navela da je u periodu dok je bila seksualno zlostavljavljana često plakala i povraćala, ali u svoja četiri zida, dodajući da njeni prijatelji i porodica, kako tvrdi, nisu znali šta se dešava u školi glume. Rekla je i da je nakon seksualnog uznemiravanja nastavila da ide u školu glume, potiskujući, kako je rekla, uznemiravanje i da je sebe ubjeđivala da je Aleksić nikada ne bi povrijedio.

Pitanje za film

Jakovljević je pitao oštećenu da li je nekada na filmu vidjela kako izgleda silovanje, kao i da li je nju Aleksić šamarao, vezao, tukao, čupao i slično na šta je ona odgovorila da nije bila vezana, ali da je imala osjećaj kao da ne može da ode i dodala je da nije Aleksića gledala kao silovatelja, već da mu je vjerovala, jer je od devete godine išla kod njega na časove glume. Tokom silovanja je, kako navodi, imala osjećaj da je zarobljena i da nema mogućnost da pobjegne, dodajući da se plašila godinama da priča o tome, kao i da je bilo stid i sramota svega što se desilo.

Naredno suđenje

Oštećena I. V. će iskaz nastaviti 12. maja za kada je zakazano sljedeće suđenje.

Tokom suđenja došlo je do rasprave između punomoćnika oštećenih Jugosava Tintora i Jakovljevića, zbog čega je sudija reagovao. Sudija je juče, kao i na prethodnom suđenju upozorio Jakovljevića da ne remeti više red i mir u sudnici, prijeteći da će ga isključiti iz postupka zbog vike u sudnici. Okrivljeni je u sud stigao sa slobode, pošto mu je 10. marta prošle godine ukinut kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra 2021. godine.

Aleksić je optužen za četiri krivična djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela polnog uznemiravanja, od čega su dva, takođe, kvalifikovana u produženom trajanju.

Prijava glumice

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila glumica Iva Ilinčić, a potom i druge djevojke, piše Avaz. Uhapšen je 16. januara 2021. godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamijenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.