Zločinci odlaze na dugu robiju: Za ubistvo policajca dobili po 40 godina zatvora

12.03.2024. | 14:37

Osumnjičeni za ubistvo policajca Milutina Lekovića Luan Hasanaj, Nura Hasanaj i Ljuljzim Hasanaj osuđeni su na po 40 godina zatvora u ponovljenom postupku pred Višim sudom.

Punomoćnica porodice Leković, Aleksandra Kovačević, rekla je da su zadovoljni presudom.

“Zadovoljni smo presudom, smatramo je pravičnom. Vjerujemo da će ostati nepromijenjena uprkos pravu žalbe. Svi dokazi bili su pravno valjani”, istakla je Kovačevićeva.

Kaže da su otklonjeni određeni nedostaci.

“Ne stoje ni primjedbe odbrane vezane za DNK analizu”, navela je Kovačevićeva, piše RTCG. Prethodno je Apelacioni sud Crne Gore ukinuo presudu od ukupno 120 godina zatvora, koja je u prvom postupku izrečena Hasanajima.

Kaznu od po 40 godina tada je izreklo sudsko veće kojim je predsjedavala sudija Milena Matović. Službenik policije Milutin Leković ubijen je 15. decembra 2019. godine u Herceg Novom, dok je bio na dužnosti.

Viši sud je Hasanajima prvo izrekao presudu od po 40 godina robije za teško ubistvo Lekovića i po pet godina zatvora za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Luan Hasanaj, kao direktni izvršilac ubistva, prvom odlukom Višeg suda osuđen je i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na tri godine zatvora.

Prema navodima optužnice, Luan Hasanaj je 15. decembra 2019. hicem iz pištolja CZ ubio policajca na dužnosti Milutina Lekovića dok se nalazio u policijskom vozilu u Igalu. Potom je, kako se navodi u optužnici, pištolj uperio u policajca Aleksandra Kilibardu, u namjeri da i njega ubije, piše RTCG. Leković i Kilibarda su tog dana priveli Luana, Ljuljzima i Nuru Hasanaj jer kod sebe nisu imali lične dokumente. Okrivljeni su odmah nakon ubistva Lekovića i udara vozila u betonsku ogradu pored puta, izašli iz automobila i iz gepeka uzeli kesu, nakon čega su pobjegli.

Nakon kraće potrage, bjegunci su uočeni u naselju Sutorina i ubrzo su savladani i uhapšeni.