Zločin šokirao region! Potvrđena optužnica za ubistvo maloljetnice, slijedi suđenje

17.08.2023. | 14:06

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rješenje beogradskog Višeg suda o potvrđivanju optužnice protiv Stojana I. (37) zbog sumnje da je 10. aprila 2023. godine u Ripnju, na svirep način ubio 16-godišnju djevojku, a potom pokušao da ubije i tri člana njene porodice.

Ovom odlukom rješenje o potvrđivanju optužnice postalo je pravosnažno, potvrđeno je Tanjugu u Višem sudu u Beogradu, koji treba uskoro da zakaže pripremno ročište u ovom postupku.

Više javno tužilaštvo u Beogradu Stojana I. tereti za krivična djela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju.

Kako je ranije saopšteno iz tužilaštva, postoji opravdana sumnja da je Stojan I. 10. aprila oko 14.30 časova najprije proveo neko vrijeme u razgovoru sa porodicom maloljetne oštećene u njihovoj porodičnoj kući u Ripnju, a potom kolima povezao nju i njenog maloljetnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Stojan I. je, kako se sumnja, odvezao djevojku u nenaseljeni dio Ripnja i zaustavio vozilo na kosini ispod željezničke pruge, u prostoru između rastinja.

Nakon što je izašla iz vozila Stojan I. je počeo da je vuče i obnažuje, dok se ona opirala, pa je počeo da je ubada nožem u predjelu trupa, vrata i ruke, usljed čega je trpila jake bolove i zadobila teške tjelesne povrede opasne po život od kojih je preminula.

Poslije izvršenja ovog krivičnog djela osumnjičeni se vratio do njene porodične kuće i tamo nožem nanio više teških i lakih tjelesnih povreda njenoj majci, babi i ujaku. Nakon toga je izašao iz kuće i napustio lice mjesta svojim vozilom.

Ubrzo nakon toga je uhapšen.