Zločin koji je šokirao region: Uviđaj trajao cijelu noć nakon četvorostrukog ubistva

Policijski uviđaj u Vodicama i Šibeniku ubistva četvoro ljudi i samoubistva Branka Kolopera, vlasnika lanca pekara u stečaju “Matkolom”, trajao je cijelu noć i policija bi danas trebala objaviti više informacija o cijelom slučaju.

Iako iz policije nema mnogo informacija o ovom slučaju, koji je juče potresao područje Šibenika, ali i cijelu Hrvatsku, mediji su došli do saznanja da je oko 13 časova u izrešetanom autu u Vodicama pronađeno tijelo poznatog preduzetnika Tedija Slamića, direktora trgovačkog lanca “Djelo”.
Ubrzo se saznalo da Slamić nije jedina žrtva. U objektu bivše pekare u Šibeniku su pronađena još tri tijela.
Ubijeni su stečajni upravnik i gradski vijećnik HDZ-a u Šibeniku Radojka Danek, njen suprug Mario Danek i Toni Šparada, direktor firme “Sabirač” i jedan od povjerilaca propale pekare.

Policija je odmah izašla na ulice Šibenika u potragu za osumnjičenim za ubistva, Brankom Koloperom, koji je pobjegao u svom terencu “škoda karok”, a u potragu su bili uključeni svi rodovi policije, uključujući splitske specijalce i pomorsku policiju.
Ubica je oko 19 časova pronađen mrtav pored Vodica. Prema nezvaničnim informacijama, Koloper je izvršio samoubistvo. Policija još nije potvrdila identitete žrtava, ni ubice, već je samo objavila da nije riječ o licima iz kriminalnog miljea, te da su svi bili u poslovnom odnosu.
Za sada se pretpostavlja da je povod ubistvima propast pekarske firme koju je Koloper gradio cijeli život. Stečaj nad “Matkolom” pokrenut je zbog neprekidne blokade duže od četiri mjeseca i 831.000 kuna /110.000 evra/ duga.
Mediji prenose da je Koloper za propast svoje firme krivio upravo Tedija Slamića, te da je tri dana prije ubistava upao na skupštinu povjerilaca jer se nije slagao sa prodajom nekretnina koju je predložila stečajni upravnik Radojka Danek, jer je smatrao da je ponuđena cijena preniska.

Ostavite komentar: