Život se mijenja! Priča o tri princeze koje žive u bijedi sa bakom dobija srećan epilog FOTO

Priča o teškom životu bake Vidosave koja u sedmoj deceniji života brine sama o tri unuke, dirnula je mnoge dobre ljude, kako u Vranju, tako i širom Srbije.

Došla je pomoć sa svih strana, a najviše iz Vranja u organizaciji Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost. Djevojčice i baka dobile su frižider, veš mašinu, radne stolove, hranu, sredstva za higijenu, odjeću, obuću i mnogo drugih namirnica.

Baka u planinskom selu Vlase živi sama sa tri djevojčice koje ovde idu u školu, kako ne bi pješačile 14 kilometara od Trstene, gdje im žive roditelji sa bratom od nepune dvije godine.

“Hvala svima koji su pomogli i olakšali nam. Djeca sada imaju mnogo toga. Ne mogu da vjerujem da ima toliko dobrih ljudi. Djeca će imati šta da jedu i da obuku. Njihova svakodnevica će biti sada mnogo drugačija i ljepša”, kaže baka Vidosava. Djevojčice Milena (13), Maja (12) i Milica (9) raduju se brojnim poklonima, garderobi i hrani.

Dobili su osnovno da zimu lakše “preguraju”, ali završetak kuće bi bio trajno rješenje koje bi Jovanoviće smjestilo pod istim krovom. Njen sin i snaja započeli su kuću u Vlasu, ali nisu uspjeli da je završe još uvijek i usele se u nju.

Kako ne bi bile na ulici i pješačile, njihov otac ovdje u Vlasu plaća dva sobička u podrumu, po cijeni od 1.500 dinara.

“Kuća u Trsteni je krajnje neuslovna, ja se prihvatim svakog posla, jer stalni nemam. Prije nekoliko godina započeo sam kuću ovdje u selu Vlase, sa idejom da naša porodica bude na jednom mestu, da olakšam majci život jer je ambulanta bliže, a ona je dijabetičar, ali i djeci. Međutim, prioritet je bio da oni ne budu gladni i tako sada deca žive u ova dva sobička sa majkom, a moja kuća je nezavršena”, priča otac djevojčica Goran Jovanović.Ostavite komentar: