“Zgužvana” do neprepoznatljivosti: Ovako izgleda lokomotiva nakon stravičnog sudara vozova FOTO

19.05.2024. | 18:41

Dvije osobe teže su povrijeđene u sudaru vozova između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta koji se dogodio prije dva dana oko 18.30.

U sudaru su učestvovali putnički i teretni voz. U teškoj nesreći ukupno je povrijeđeno četiri osobe.

Na društvenim mrežama pojavila se nova fotografija voza koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći, a vidi se da je tom prilikom načinjena velika materijalna šteta. Polovina lokomotive zgužvana je do neprepoznatljivosti.

Kondukterka hitno operisana

Podsjetimo, u sudaru vozova prelome su zadobili kondukterka i mašinovođa, kao i dvoje putnika, dok je kondukterka hitno operisana.

Zahvaljujući hitnoj reakciji vatrogasaca, Hitne pomoći i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova situacije je brzo riješena, a putnici su izvučeni iz tunela.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli SERBIA LIVE – BEOGRAD (@serbialive_beograd)

Kako je objasnio ministar policije Ivica Dačić, povrijeđeni su izvučeni iz evakuacionog izlaza koji se nalazi nedaleko od stanice “Pančevački most”.

– Odmah po primljenoj dojavi da je došlo do sudara putničkog i teretnog voza u tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta na lice mjesta su izašle jake policijske snage, kao i 25 vatrogasaca-spasilaca sa 7 vozila s obzirom da ekipe Hitne pomoći nisu mogle da priđu mjestu sudara. Vatrogasci-spasioci uspjeli su da dođu do lica i evakuisali 9 povrijeđenih i predali ih ekipama Hitne pomoći na dalje zbrinjavanje – rekao je Dačić.

Sudar na dubini od 400 metara

Kako je potvrđeno Blicu, sudar se dogodio na 400 metara dubine.

– Dolaskom na lice mesta u 18.48 časova ustanovljeno je da se teretni voz sudario sa putničkim vozom u tunelu u dubini od 400 metara od ulaza u tunel kod Pančevačkog mosta – rekao je Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Luka Čaušić .