Ženu ugrizla zmija na plaži: Samo sam odjednom osjetila jak bol

Rumunku sa prebivalištem u Splitu prošle sedmice na splitskoj plaži Žnjan ugrizla je zmija.

“Sunčala sam se u kupaćima, a onda mi je zazvonio telefon i odlučila sam povući se u hladovinu obližnjeg stabla. Pričala sam, a onda sam samo odjednom osjetila jak bol. Kada sam pogledala nogu vidjela sam zmiju koja bježi u obližnji grm”, rekla je Monika, koja već neko vrijeme radi u Splitu, za portal “Dalmacija danas”.

“Bilo je jako puno krvi. Ispostavilo se da me je zmija ugrizla ravno u venu. Tada me od adrenalina nije ništa boljelo. Uspjela sam ući u auto i odvesti se u bolnicu. Nakon pregleda, doktor mi je rekao da se ne radi o otrovnoj zmiji nakon čega mi je laknulo. Problem je što me zmija ugrizla ravno u žilu i zbog čega je bilo tako puno krvi. Takođe mi je dezinfikovao ranu pošto zmijini zubi mogu biti puni bakterija”, ispričala je Rumunka.

Posebno je pohvalila ljubaznost i profesionalnost ljekarskog osoblja u splitskoj bolnici.

Po ugrizu ljekari nisu mogli zaključiti o kojoj je vrsti zmije riječ, ali srećom, shvatili su da nije riječ o otrovnici. Ipak, od ugriza joj je noga jako natekla.

“Danima nisam mogla stati na nogu. Noga mi je bila duplo veća od normalne veličine. Moram kazati da je sve to vrijeme vraški boljelo. Evo sada, desetak dana nakon ugriza, konačno dolazim sebi i mogu se vratiti svojim redovnim obavezama”, rekla je Monika.

Ostavite komentar: