Žena tragično stradala: Ubola je osa, pa se autom zabila u tramvaj

To su sve pretpostavke kako je preminula, ništa još ne znamo službeno. Čekamo da nam sve pojasne, kratko je za 24sata rekao suprug 61-godišnje vozačice koja je umrla u bolnici nakon što se u subotu oko 21.20 sati automobilom zabila u tramvaj linije 4 na Maksimirskoj cesti u blizini Dinamovog stadiona u Zagrebu.

Kako nezvanično saznaju, 61-godišnjakinja je kratko prije saobraćajne nesreće pretrpjela ubod ose ili stršljena koji je izazvao alergijsku reakciju. Navodno je upravo njeno teško zdravstveno stanje uzrok saobraćajne nesreće i smrti koja je nastupila u KBC-u Zagreb.

“Automobil je odjednom iz lijeve trake prešao u desnu, a zatim velikom brzinom udario u tramvaj. Strašno je izgledalo. Došli su policija, Hitna i vatrogasci, koji su morali rezati vrata kako bi došli do unesrećene žene. Jedva su je uspjeli izvući iz potpuno smrskanog automobila”, rekao je čitalaca 24 sata koji je svjedočio nesreći.

Zagrebačka policija je izvijestila da se vozačica Mercedesa zagrebačkih registracija kretala cestom u smjeru zapada, ali je potom, iz neutvrđenih razloga, kraj kućnog broja 128 prešla u suprotan smjer i naletjela na tramvaj koji je vozio prema Dubravi.

Očevici nesreće tvrde da je cijeli prednji dio auta završio pod tramvajem. Prvo su na mjesto nesreće došli policajci i Hitna pomoć, koji su unesrećenoj ženi uspjeli staviti Schanzov ovratnik, ali je nisu mogli izvući iz auta. Unesrećena žena je nakon nesreće bila pri svijesti. Vatrogasci su hidrauličnim makazama izrezali dio auta, a zatim su ga vitlom izvukli od ispod tramvaja. Nakon što je vozačica oslobođena, utvrđeno je da su joj slomljene obje noge.

“Dijelovi auta bili su po cijeloj ulici. Sve je bilo puno policije, vatrogasaca i Hitne. Pomagali su i radnici ZET-a. Vatrogascima je trebalo 15-ak minuta da izvuku auto koji je bio ispod tramvaja”m dodao je čitalac.

Odmah je 61-godišnjakinja prevezena u Klinički bolnici centar Zagreb, u kojemu je preminula najvjerovatnije zbog alergijske reakcije na ubod insekta. Tijelo žene prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati, gdje će se obdukcijom utvrditi tačan uzrok smrti. Istragu njene smrti preuzelo je Državno tužilaštvo.

Kako saznaje 24sata, vozačici tramvaja, koja je sudjelovala u saobraćajnoj nesreći, na terenu je pružena pomoć od strane radnika Hitne medicinske pomoći zbog pretrpljene traume i stanja šoka. Ona nije zadobila nikakve fizičke povrede.

Ostavite komentar: