Žena skočila sa četvrtog sprata nakon što ju je prijatelj zaključao u stanu: Živa izaći nećeš

Možeš da vrištiš koliko hoćeš, ali nećeš da izađeš živa odavde. Meca ti prva ide – navodno je 28. juna ove godine u stanu na zagrebačkom Borovju rekao 52-godišnji Mate L. svojoj prijateljici Đ. S. koja je došla u njegov stan na njegov poziv, a sa kojim se prije toga družila duži vremenski period.

Tražio je od nje da vrati pozajmljenih 50.000 evra, a istovremeno je zaključao vrata stana i izvadio ključ iz brave dok je ona plakala i molila ga da je pusti napolje.

Cijela ova agonija trajala je najmanje pola sata, a kako je odlučila da pobjegne po svaku cijenu, plašeći se za sopstveni život, zakoračila je kroz prozor misleći da će uspjeti da se spusti sprat niže. Međutim nije uspjela, ruke su joj popustile i pala je sa četvrtog sprata na zemlju, zadobivši višestruke prelome pršljenova, rebara, noge.

Iako je Mate L. pokušao nakon njenog pada kroz prozor da ostavi utisak da on sa tim nema nikakve veze, nije uspio. Policija, a potom i tužilaštvo ga terete za protivpravno lišenje slobode osobu koja je pritom teško povrijeđeno, a prijeti mu kazna do pet godina zatvora.

Žrtva i muškarac se poznaju šest godina

On se nikako ne smatra krivim. Otkrio je da ga Đ. S. poznaje šest godina, da nisu bili u vezi, ali da su se družili. Opisao ju je kao okorelu kockarku kojoj je želio da pomogne pozajmljivanjem novca.

– Nazvala me je 15. juna, nakon što se dugo nismo čuli, i tražila novac. Zvala me je svaki dan i na kraju sam joj platio 50.000 evra od prodaje zemlje. Da bi ona na kraju došla kod mene 28. juna i ponovo tražila novac. Rekao sam da nemam i da mi vrati ono što je pozajmila, na šta je ona rekla: “Ako nećeš, vidjećeš. Onda ćemo to uraditi ovako”. I ona je poslije toga skočila kroz prozor. Bio sam u šoku. Kada je zakoračila, predomislila se i držala se za dio prozora, ali se okliznula i pala. Sve što mi se stavlja na teret je laž. Ne mogu da vjerujem da me optužuje i da sam ja zaključao, a ključ je sve vrijeme bio u bravi – branio se optuženi Mate L.

Upoznali se preko zajedničkih prijatelja

Priča žrtve je mnogo drugačija. Rekla je da ga je upoznala preko zajedničkih prijatelja i da joj je često govorio da su ga svi pokrali. Od oca je naslijedio veliku svotu novca koju je, dodala je, uglavnom prokockao u kockarnicama, piše Jutranji list.

– I ja sam se povremeno kockala na aparatima, a povremeno mi je Mato dao da se kockam njegovim novcem. Bilo su to iznosi od oko 200 kuna. Često me je zvao, postao je ljubomoran i posesivan. Kada mu je umrla žena, pozvao me je da dođem kod njega, rekavši da je sam kao pas i zamolio me je da mu pokažem novu igru na internetu. Pa sam mu je otvorila preko mog računa za klađenje u Germania kladionici. A kako bi igrao, morao je da uplati novac i unese broj kartice, CVC preko m-tokena i m-zabe. Igrao je preko mog računa, a ja sam njegov dobitak redovno isplaćivala na njegov bankovni račun – prisjećala se Đ. S.

Što se tiče kobnog 28. juna 2023. godine, kada je pala kroz prozor sa 4. sprata, otkrila je da se “autom odvezla u Borovje da mu pokaže kako se igra onlajn kazino”.

“Imao je crvene oči i bijelo oko usta”
– Rekao je da će napraviti onlajn nalog, ali da ne želi da uradi verifikaciju u kafiću već u stanu, pa smo otišli ​​u stan. Bio je nervozan, nije me ni pogledao, hodao je pognute glave, a pri ulasku u stan zaključao je vrata. Imao je crvene oči i bijelo oko usta. Hodao je oko mene, lupao papučama o orman. Rekla sam mu da se smiri, a on mi je rekao da ćutim. Onda je pitao da li sam se odmorila i dodao da mogu da vrištim koliko hoću, ali da napolje neću da izađem živa. Plakala sam i molila ga da me pusti, gledala sam stan i razmišljala šta da uradim. Kada je nekome počeo da šalje poruku na mobilni telefon “upali motore” i okrenuo mi leđa, izašla sam napolje kroz otvoren prozor da bih se spustila na 3. sprat. Držala sam se rukama za okvir prozora. Mora da me je vidio kako visim, ali je bio toliko drogiran da nije reagovao. Izgubila sam snagu u rukama i pala. Vikala sam u pomoć – prisećala se povrijeđena žena, navodeći da su joj tada pritrčali prolaznici. Ona takođe smatra da joj je Mato L. zamjerio što je nekoliko dana prije tog događaja odbila da dođe u njegov stan.

– Rekao mi je da mi je “bacio bombonu”, odnosno prevarom me namamio u stan. Pritom je pominjao 50.000 evra. On je taj novac potrošio, pa je pokušao da na mene prebaci krivicu za taj gubitak, da sam ga prokockala. Ne dugujem mu novac – zaključila je oštećena, koja je zbog zadobijenih povreda već imala dvije operacije.

Povrijeđenoj ženi pomogao prolaznik

Među prvima joj je te večeri u pomoć pritekao Igor B., koji se u tom trenutku nalazio u parku pored zgrade. Primijetio je ženu staru oko 35 godina kako kuka na zemlji, a kada su pogledali u zgradu i kada mu je rekla da je pala sa 4. sprata, na jednom od prozora stanova “ugledao je 50-godišnjaka, proćelavog i sa mobilnim telefonom na uhu”.

– Kada smo ga pitali da li je pala sa tog prozora, gestikulirao je odmahujući glavom i pokazujući prstom, uvjeravajući sve da nije. Na kraju su došla Hitna pomoć i policija. Ušli smo u ulaz. Policajac ga je pitao da li je pio, na šta je on odgovorio potvrdno – zaključio je svjedok.

Ostavite komentar: