Žena doživjela šok: Krenula sam da potražim psa i vidjela lobanju

Tijelo neidentifikovane muške osobe pronađeno je večeras u niškom selu Mezgraja nedaleko od tamošnje željezničke stanice.

Tijelo je pronašla mještanka Mimica Arsovski i alarmirala policiju.

Prema prvim informacijama, ništa ne ukazuje da je muškarac žrtva krivičnog djela, ali ono što je očigledno je da je smrt nastupila možda i mjesecima ranije jer su od tijela ostale samo kosti.

Mimica kaže da je danas popodne krenula do svoje njive koju je ove jeseni zasijala žitom kako bi vidjela kako usjevi napreduju.

“Uvijek idem prugom jer mi je tako najlakše da stignem do njive, ali je naišao voz pa sam sišla sa šina. Sa mnom je bio i moj pas koji je u jednom trenutku otrčao u žbunje pa sam ga izgubila iz vida. Krenula sam da ga potražim, gledala sam okolo kada sam ugledala ljudsku lobanju. Prišla sam da bolje pogledam, htjela sam da budem sigurna o čemu se radi jer sam već odlučila da pozovem policiju, pa nisam željela da izazovem lažnu uzbunu. Ispostavilo se da sam bila u pravu, vidjela sam kompletan skelet, na njemu je bila odjeća. Sve ukazuje da taj čovjek nije tako skoro preminuo”, opisuje Mimica stravičan pronalazak.

Dodaje da iako živi relativno blizu mjesta gdje je čovjek skončao, kako kaže, nije primjetila ništa sumnjivo što bi moglo da rasvijetli ovu misteriju, piše Telegraf.rs.

“Priznajem, mnogo sam se uplašila, jedva sam se pribrala da pozovem policiju, znam da je to dužnost svakog građanina. Odvela sam ih do tog mjesta i pokazala im tijelo. Zaista ne znam ništa više, iz Mezgraje niko nije nestao tako da taj čovjek mora biti iz nekog drugog mjesta. Čula sam nekog iz Hitne pomoći da je pomenuo da je jedan mještanin Popovca nestao u avgustu, da bi to možda mogao da bude on”, kazala je ova žiteljka Mezgraje.

Tijelo će biti upućeno u Institut za sudsku medicinu radi obdukcije kojom će biti ustanovljen uzrok ali i okvirno vreme smrti. Takođe, procedura u takvim slučajevima je poređenje biološkog materijala nepoznatog leša sa uzorcima srodnika nestalih osoba kako bi eventualno došlo do identifikacije.

Ovo je drugi kostur koji je pronađen u Nišu za manje od dva mjeseca. Krajem oktobra u ataru sela Pasi Poljana ratar Zvonko Milić je prilikom obavljanja jesenje sjetve, pronašao neidentifikovane kosti.

Nakon pronalaska skeleta, policija je uzela DNK od rodbine Slaviše Milića starog šezdesetak godina iz Ćurline, Svetislava Radojičića (82) iz Popovca i Nišlije Dragoljuba Božinovića (85) i biološki materijal dostavila stručnjacima niškog Instituta za sudsku medicinu radi poređenja sa onim iz kostura. Međutim, DNK analizom nije ustanovljeno poklapanje biološkog materijala sa onim uzetim od njihovih srodnika tako da je identitet tijela otkrivenog u Pasi Poljani i dalje misterija.

Analizom kostiju ustanovljeno je jedino da smrt nije nastupila nasilno, a na vilici su otkriveni stomatološki radovi koji bi mogli da pomognu identifikaciji na osnovu zubnog kartona. Ono što policiji otežava posao je što na mjestu pronalaska posmrtnih ostataka nije otkrivena nikakva dokumentacija, a od odjeće nađene su samo pantalone braon boje.

Slaviša Milić, nestao je u novembru 2020. godine, Božinović 13. jula ove godine a dvadesetak dana kasnije izgubio se trag i Radojičiću. Njihova rodbina tražila je pomoć javnosti, policija je raspisala potragu za nestalim licima, ali do danas nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi rasvetlili njihovu sudbinu.

Ostavite komentar: