“Želio da joj ‘skrati muke'”: Dragan je majku ubio u kući, a sebi presudio u šipražju

U naselju Kotež u Beogradu Dragan S. (46) ubio je juče po podne u porodičnoj kući svoju majku Stanku S. (70), a potom je, nekoliko minuta kasnije, u šipražju u blizini kuće sebi oduzeo život.

Prema nezvaničnim informacijama, Dragan nije imao dozvolu za pištolj, a razlog ove porodične tragedije trebalo bi da utvrdi istraga.

Kako  je ispričao jedan od komšija, Dragan je sa majkom živio u bloku Sutjeska u prizemlju kuće i bio je vezan za nju, dok njegov brat sa ženom i četvoro djece stanuje na prvom spratu.

Stanka je posljednjih godina bila mnogo bolesna, pa komšije pretpostavljaju da je Dragan želio da joj “skrati muke”.

“Sreli smo se na ulici kada je išao ka kući, nosio je ranac i djelovao je kao da ide iz prodavnice, apsolutno nijedan njegov gest nije naslućivao da bi ovako nešto uradio. On i majka su imali dobar odnos. Ona je bila bolesna, a Dragan je brinuo o njoj. Otac mu je preminuo prije desetak godina. Dragan nije imao ženu i djecu, a mislim da nije ni radio. Iskreno, nikada nismo čuli da su imali porodičnih problema, niti da je u njihovoj kući bilo nasilja, ali sigurno mu nije bilo lako zbog bolesti majke”, ispričao je komšija Joja.

Kako su komšije ispričale, Stanka je posljednjih godina imala i psihičkih problema.

“Vjerovatno Dragan nije više mogao da je gleda u tom stanju, pa se odlučio na ovakav korak”, kaže Joja. Komšije iz obližnjeg dvorišta čule su pucanj, ali, kako kažu, nisu mogle ni da pomisle da se desila ovakva tragedija. Dragan je poslije ubistva, istrčao iz kuće i krenuo ka šipražju, na oko 200 metara od porodičnog doma, i oduzeo sebi život, pišu Novosti.

Komšije za Dragana i njegovu porodicu imali su samo riječi hvale. Iako su čuli pucnje, saznali su da su se desilo ubistvo i samoubistvo tek kada su na mjesto nesreće došle ekipe Hitne pomoći i policije.

Ostavite komentar: