“Želim mnogo uspjeha”: Vučić čestitao Bajdenu i pozvao ga da dođe u Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku novoizabranom predsjedniku SAD DŽozefu Bajdenu i pozvao ga da posjeti Srbiju.

“Primite moje iskrene čestitke povodom stupanja na odgovornu dužnost predsjednika SAD, uz najbolje želje za dobro zdravlje i mnogo uspjeha, na dobrobit vaše zemlje i svih njenih građana”, naveo je Vučić u čestitki.

On je istakao kako duboko vjeruje da će Bajden ovu dužnost obavljati sa istinskom posvećenošću, neiscrpnom energijom i jasnom vizijom, koja odlikuje njegovu dugu političku karijeru i bogato državničko iskustvo.

Vučić je podsjetio da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD, te da su u prethodnom periodu dvije zemlje obilježile važne jubileje iz zajedničke istorije, sjećajući se svijetlih primjera njihovog savezništva na strani istine i pravde.

“Upravo su oni bili snažan podsticaj da mi, u Srbiji, nastojimo da odnose sa SAD vratimo na nivo istinskog partnerstva, kakvi su bili i kakvi treba da budu, uprkos ožiljcima koje su ostavila vremena nerazumijevanja i neslaganja”, istakao je Vučić.

On je izrazio uvjerenje da će Srbija, uz međusobno poštovanje i zajedničke vrijednosti, imati u Bajdenu partnera za jačanje političkog dijaloga i ekonomske saradnje.

“Zato mi dozvolite da vam uputim poziv da, sada kao predsjednik SAD, posjetite Srbiju, sa nadom da vam je prethodni boravak 2016. godine ostao u lijepom sjećanju i da je želja za bogatijim srpsko-američkim vezama obostrana”, navodi se u čestitki Vučića.

Ostavite komentar: