Žele odgovore na pitanja: Prekinuti pregovori nove većine u Crnoj Gori

Pregovori nove parlamentarne većine o formiranju vlasti u Crnoj Gori prekinuti su i danas neće biti održani, piše Pobjeda pozivajući se na izvore u vrhu Koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

Prema tim navodima, pregovori neće biti održani jer predsjednici koalicije traže izjašnjenje od predsjednika Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića o dva ključna pitanja.

“Želimo da lično od Dritana Abazovića čujemo da li će Ura glasati za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovjesti i da li je tačno da ne želi Srbe i njihove političke predstavnike u budućoj vladi i da, ako je to tačno, obrazloži zbog čega. Dok ne dobijemo odgovore na ova pitanja, nema nastavka pregovora”, rečeno je Pobjedi iz vrha koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

Podgorička Pobjeda navodi, pozivajući se na drugi izvor “upućen u pregovore”, da je na sastanku u subotu bilo riječi o drugom sporazumu koji bi predstavnici trojne koalicije trebalo da potpišu prije formiranja nove Vlade.

“Predstavnicima Ure, bez prisustva Dritana Abazovića, bilo je neprihvatljivo da potpišu zaključak po kome bi se u drugom sporazumu našlo obavezujuće ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovjesti”, rekao je drugi izvor Pobjede.

Ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovjesti u drugom sporazumu najavio je nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić.

Ostavite komentar: