Zdravko Mamić: Ako me probaju izručiti, otrovaću se kao Praljak

Zdravko Mamić je rekao da neće živ doći u hrvatski zatvor.

Vrhovni sud je odbio prijedlog odbrane za izuzeće predsjednika Županijskoga suda u Osijeku u drugom predmetu protiv Zdravka Mamića.

U njemu je optužen za izvlačenje novca preko ofšor firmi.

Ova odluka znači uklanjanje zadnje prepreke za raspisivanje nove potjernice za Mamićem. To znači i da njegovo dvojno državljanstvo više neće biti prepreka za izručenje Hrvatskoj, prenosi RTRS.

Slučaj “Praljak”

– Ako me budu na silu prebacili, ja sam već davno obećao hrvatskoj javnosti što ću napraviti. Pa živ neću izaći pred hrvatski sud. I neću živ sjediti u hrvatskom zatvoru, a u bosanskom bez problema. Vrlo jednostavno, slučaj Praljak. Šta sad hoćete da vam nacrtam kako bih to napravio? Rekao sam da živ ne bih došao u hrvatski zatvor – rekao je za “Provjereno” Zdravko Mamić.

Komentarisao je i pravosuđe.

– Meni su sudije koje su mi sudile rekle da ću ja biti slobodan. Јa sam se s tim sudijana družio, pio, sretao ih i ja sam znao da ću biti slobodan. Svi advokati su me uvjeravali u to, imao sam info s terena da ću biti oslobođen i onda sam dobio info da je izvršen pritisak na sudsko vijeće u Osijeku, da su oni ucijenjeni, i nisam imao izbora – rekao je Zdravko Mamić.

Šta je s HDZ-om i Kolindom?

Finansirao je HDZ, a povezivali su ga i s predsjednicom Republike.

– Danas mi je žao što sam ikada nešto napravio za njih. Mogu reći da sam iskreno s njima razočaran jer ja sam jako puno njih zadužio – kaže Mamić.

Podsjetimo, prije nekoliko dana Vrhovni sud ukinuo je odluku osječkog Županijskog suda, koji se u februaru proglasio nenadležnim za odlučivanje o osnovanosti treće optužnice protiv bivšeg čelnika NK Dinamo Zdravka Mamića, koju je pred tim sudom podiglo zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo, tereteći ga da je od 2002. do 2007. iz kluba izvukao 16,7 milijuna kuna, saopštio je osiječki Županijski sud.

Prilikom podizanja optužnice tužilaštvo je predložilo da se postupak po novoj optužnici spoji s postupkom koji se protiv Mamića vodi pred osiječkim Županijskim sudom zbog zloupotebe povjerenja u privrednom poslovanju u sastavu zločinačkog udruženja, a na osnovu optužnice USKOK-a.Ostavite komentar: