Zbog vakcinacije i vaučera gužve u “Ušću”: I Karleuša primila prvu dozu

Beograđanima je od danas na raspolaganju još jedan punkt za vakcinaciju bez zakazivanja, u tržnom centru “Ušće”, gdje su građani jutros, i prije otvaranja napravili gužve. Bilo je i neprijatnih situacija zbog čega je bilo i policije, javlja reporter RTS-a.

Još oko osam sati, ispred tržnog centra građani su počeli da formiraju red, a zatim se gužva preselila i u hodnike tržnog centra, do samog punkta.

Građani mogu da biraju vakcinu koju žele da prime, punkt je otvoren do 21 sat, a jutros je prvih 100 vakcinisanih dobilo poklon vaučer.

Prvu vakcinu u Ušću jutros je primila pjevačica Jelena Karleuša koja je rekla je da svoju popularnost koristi za to da se, po ugledu na nju, vakciniše još veći broj ljudi.

“Iz poštovanja prema zdravstvenim radnicima i žrtvama kovida među kojima su i trudnice, prema građanima koji zaslužuju normalan život, odlučila sam da iskoristim priliku, a velika je stvar što u Srbiji možemo i da biramo vakcinu”, rekla je Karleuša.

Zamjenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da će Beograd nastaviti sa kampanjom pozivanja javnih ličnosti na imunizaciju što je, prema njegovim riječima, bitno za mlade koji se još nisu vakcinisali.

“Mi smo protekle nedjelje ušli u drugu fazu vakcinacije, ona podrazumijeva da sada vakcinišemo ljude tamo gdje žive, gdje rade. Posebno se fokusiramo na mlade između 18 i 49 godina, i upravo za tu populaciju važna je podrška javnih ličnosti”, istakao je Vesić.

Primjetio je da veliki broj ljudi, koji je od jutra došao da primi vakcinu u Ušću, pokazuje da je otvaranje punkta u tržnom centru bio pravi potez.

Ostavite komentar: