Zbog smrti dječaka Radenka Nikodinovića: Doktor Bojanić osuđen na tri godine zatvora

Vijeće Osnovnog suda u Šapcu sudije Tatjane Ilić donijelo je presudu u predmetu koji se vodi zbog smrti dječaka Radenka Nikodinovića (8) iz sela Kozjak, kod Loznice.

Dr Dobrivoje Bojanić, ortoped iz Opšte bolnice u Loznici, gdje je godinama bio načelnik Ortopedskog odeljenja, osuđen je nepravosnažno na tri godine zatvora i dobio je zabranu pet godina bavljenja ljekarskim poslom.

Dr Bojanić je, u međuvremenu, i od Ljekarske komore dobio zabranu bavljenja ortopedijom dvije godine, koja mu je prošla, ali ga uprava ustanove nije vratila na Odjeljenje ortopedije, već je raspoređen da obavlja poslove statistike, što i danas radi.

Dva ljekara iz Beograda, koja su bila optužena u ovom predmetu, oslobođena su.

Presuda tek treba da stigne svim stranama, uključujući i OЈT u Šapcu, koje postupa u tom predmetu.

Podsjetimo, osmogodišnji Radenko Nikodinović, iz lozničkog sela Kozjak, preminuo je poslije, kako tvrde njegovi roditelji Milan i Zorica, neadekvatne ljekarske pomoći u Loznici. Mališan je dobio sepsu koja se proširila na druge dijelove tela.

Tadašnjoj tragediji je prethodila bezazlena dječja igra u nedjelju, 2. oktobra 2016. godine, kada je mali Radenko pao sa tobogana i polomio ruku, ispostaviće se, na dva mjesta.

Roditelji pokojnog mališana, Milan i Zorica Nikodinović svjedoče da je Radenku loznički doktor Dobrivoje Bojanić stavio gips na ruku, tvrdeći “da je sve u redu i da su kosti savršeno uklopljene”. Međutim, njemu je ruka, kako tvrde, potpuno istrulila i mada je u Beogradu tri puta operisan, nije mu bilo spasa, s obzirom na to da se bakterija koja izaziva sepsu proširila na pluća i glavu.

Ostavite komentar: