Zbog napada na trojicu Srba: U Vukovaru uhapšen odbornik

Odbornik u Gradskom vijeću Vukovara iz reda suverenista, Nemanja Savanović, uhapšen je zbog sumnje da je prošlog mjeseca učestvovao u fizičkom napadu na tri 18-godišnja mladića srpske nacionalnosti, piše hrvatski portal Index.

Portal podsjeća da je vukovarska policija saopštila u petak da sumnjiči četiri punoljetna mladića i jednog maloljetnika za fizički napad na trojicu 18-godišnjaka.

Terete ih za krivična djela teške tjelesne povrede i pokušaj teške tjelesne povrede na štetu trojice 18-godišnjaka.

Napad se dogodio 13. novembra ove godine u dvorištu ugostiteljskog objekta u Ivankovu. Jedan od napadnutih 18-godišnjaka je teže povrijeđen, a ostala dvojica lakše.

Opštinsko državno tužilaštvo je četvorici punoljetnih napadača odredilo zabrane približavanja na udaljenost manju od pet metara i zabrane uspostavljanja ili održavanja direktne ili indirektne veze s oštećenim 18-godišnjacima, navodi se u policijskom saopštenju.

Jedan od napadača je Nemanja Savanović, odbornik u Gradskom vijeću Grada Vukovara, piše Index pozivajući se na nezvanične informacije.

Da priča bude još zanimljivija, navode da je, upravo zbog činjenice da je Savanović završio u pritvoru, prošle srijede je prekinuta sjednica vukovarskog Gradskog vijeća.

Naime, poslije pauze, navodi portl, na sjednicu se nisu vratili odbornici vladajućih Domovinskog pokreta, Hrvatskih suverenista i Željko Sabo budući da im je za izglasavanje jedne tačke nedostajao glas Savanovića koji je zbog napada na mlade Srbe završio u pritvoru.

Gradsko vokeće Vukovara ima 19 članova od kojih Domovinski pokret, Hrvatski suverenisti i Nezavisna lista Željka Sabe imaju 10 odbornika, a opoziciju čine odbornici HDZ-a, SDS S-a, HNS-a i DSS-a.

Ostavite komentar: