Završeno saslušanje roditelja ubijene djevojčice: Dankina majka tražila da svjedoči pred ubicama

17.04.2024. | 13:04

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru upravo je završeno saslušanje roditelja ubijene Danka Ilić (2) iz Bora. Ivana i Miloš Ilić su, kako saznaje Kurir, svoje iskaze dali odvojeno, najprije otac, a zatim majka.

Prema riječima izvora, ispitivanju roditelja ubijene djevojčice prisustvovali su i okrivljeni za njenu smrt – Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50).

– I Srđan Janković i Dejan Dragijević su bili u prostoriji kada su majka, a potom i otac male Danke, davali svoj iskaz. Mi smo predočili majci da ćemo zakonom spriječiti prisustvo okrivljenih, međutim, ona je odgovorila, što nas je sve iznenadilo, da njoj uopšte ne smeta što će njih dvojica biti prisutni. Tako, po želji majke, mi nismo sproveli ono što smo već odlučili juče, a to je da zakonskim normama spriječimo ubice da budu par metara udaljeni od trudne majke čije su dijete, kako se sumnja, zvjerski ubili – saznaje nezvanično Kurir u zaječarskom tužilaštvu.

Otac i majka, kako se saznaje, apsolutno ništa novo nisu kazali na saslušanju.

Ispričali su svoje kretanje tog dana, 26. marta kada je Danka nestala, a kasnije će se ispostaviti i ubijena, jer im je tužilac postavio to pitanje. Oba roditelja bila su vidno potresena, kliznula je poneka suza dok su govorili, ali ništa što do sada javnost ne zna nisu novo kazali.

O ponašanju majke i oca prilikom susreta sa ubicama tužilaštvo ne želi da govori da bi, kako kažu, zaštitilo unesrećene roditelje.