Završena obdukcija: Tijelo male Vanje predato porodici

05.12.2023. | 11:32

Tijelo Vanje Gorčevske (14) nakon završene obdukcije u Institutu za sudsku medicinu i kriminologiju u Skoplju tijelo je predato porodici, potvrđuju izvori iz istrage.

Analize nakon obdukcije, koje treba da utvrde uzroke smrti, kao i vrijeme kada je Vanja Gorčevska umrla su u toku i nakon što budu u potpunosti završene biće sačinjen obdukcioni nalaz, koji sa svim kompletnim podacima i analizama će biti predat Osnovnom javnom tužilaštvu Skoplje.

Ovaj izvještaj će biti deo ključnih dokaza u istrazi ovog gnusnog događaja.

Vanjino tijelo pronađeno je u nedelju, a prema navodima policije i tužilaštva, počinioci ovog monstruoznog čina isti su kao oni koji su ubili Pančeta Žežovskog iz Velesa.

Osumnjičeni Velibor Manevski, Vlatko Kešišov i Bore Videvski su u pritvoru od 48 sati, koji ističe sutra.

Da li će biti zatražena dodatna mjera, moraće da saopšti Skopski PSO.

Vanjinom ocu, osumnjičenom da je učestvovao u gnusnom činu otmice kćerke, koja je potom ubijena, juče je određen pritvor od dva dana, piše Blic.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) raspisalo je juče međunarodnu potjernicu za Ljupčom Palevskim Palčom, prvoosumnjičenim za otmicu i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg Pančeta Žežovskog iz Velesa.

Iz Skopskog javnog tužilaštva saopšteno je da je za osumnjičenog Palevskog, koji je u bjekstvu, izdat nalog po hitnom postupku za sprovođenje istrage o krivičnim djelima otmice i ubistva. Njemu je danas Osnovni krivični sud odredio pritvor u odsustvu, koji će početi da se primjenjuje nakon njegovog otkrivanja.