Završen uviđaj: Dijete zapalilo stan nakon što je bacilo petardu na balkon komšije

24.12.2023. | 17:43

Požar koji je sinoć zahvatio stan u splitskoj ulici Ruđera Boškovića izazvalo je dijete i to nakon što je bacilo petardu iz svog stana na balkon komšije, saopštila je policija jutros nakon što je obavljen uviđaj.

Policija je saopštila da je dijete bacilo petardu na plastičnu balkonsku roletnu drugog stana. Srećom, u požaru nije bilo povrijeđenih osoba.

Požar je gasilo 13 vatrogasaca s četiri vozila JVP-a Split i jedno vozilo s tri vatrogasca DVD-a Split. Ugašen je vodom.

“Policijski službenici su u saradnji sa inspektorom protivpožarne zaštite obavili uviđaj u stanu i utvrđeno je da je požar izazvan pirotehničkim sredstvom koje je palo na plastičnu balkonsku roletnu. U požaru su izgorjeli predmeti koji su ne nalazili na balkonu, takođe oštećena su stakla na vratima i prozorima na balkonu i zacrnjeni su zidovi u prostorijama bliže balkonu. Takođe, utvrđeno je da pirotehničko sredstvo bacilo dijete s balkona drugog stana”, saopšteno je iz policije.

Policijski službenici će obaviti sve potrebne radnje iz nadležnosti i dostaviti izvještaj nadležnom Tužilaštvu Split i Civilnoj zaštiti radi donošenja odluka iz njihove nadležnosti.

Oznake: Dijete, Petarda, Split