Zatvorena birališta u četiri opštine na sjeveru Kosmeta

Biračka mjesta na vanrednim izborima za gradonačelnike u četiri srpske opštine na sjeveru Kosova zatvorena su u 19 sati.

Prema podacima Centralne izborne komisije u Prištini, izlaznost na današnjim izborima bila je za neki procenat vijeća u odnosu na prošle lokalne izbore.

Glasanje je proteklo uglavnom u redu i do sada nije bilo primjedbi na regularnost izbora, javlja dopisnik RTS-a.

Iz tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici su saopštili da nisu zabilježili nijedan incident na vanrednim izborima.

Preliminarni podaci o izlaznosti pokazuju da je u Kosovskoj Mitrovici pravo glasa iskoristilo 38,74 odsto glasača (8.545), u Leposaviću 41,57 odsto (7.550), u Zvečanu 45,17 odsto (3.169) i Zubinom Potoku 50,74 odsto upisanih birača (4.331).

Konačne podatke o izlaznosti saopštiće CIK u 20 časova.

Biračka mjesta otvorena su u sedam, a zatvorena su u 19 časova. OEBS je tehnički asistirao prilikom glasanja, a pravo glasa u četiri opštine na sjeveru ima blizu 60.000 birača.

Kandidate za predsjednike imaju Srpska lista, Demokratska partija Kosova i pokret Samoopredeljenje.

Kandidati Srpske liste su Goran Rakić u Kosovskoj Mitrovici, Srđan Vulović u Zubinom Potoku, Vučina Janković u Zvečanu i Zoran Todić u Leposaviću.

Goran Rakić, nakon glasanja, nije želio da govori da li će srpski kandidati podnijeti ostavke ukoliko pobijede na današnjim izborima, zatraživši najprije da se izborni proces okonča.

 

Izvor:(RTS)

 

Ostavite komentar: