Zatekla obijen i ispreturan stan: Ne prestaje tortura i progon Dragice Gašić iz Đakovice

Petar Petković saopštio je da je danas Dragica Gašić, povratnica u Ðakovicu, po povratku iz Kline i posjete sestri, zatekla obijen i ispreturan stan.

Ukradeni su sigurnosna kamera i ruter za internet, uz druge lične stvari i hranu koju je dobila.

Direktor Kancelarije za KiM je u pismenoj izjavi ukazao da to pokazuje da se nastavlja sistemski progon Dragice Gašić i naglašava da je maltretiranje koje Dragica doživljava direktna posljedica političkih poruka iz Prištine i albanske javnosti u kojoj se kao problem percipira povratak te Srpkinje u svoj stan i Ðakovicu, ali ne i prijetnje klanjem, kamenovanje kojima je neprekidno izložena.

“Ne samo da su joj oduzeta blindirana vrata koja smo, kao Kancelarija za KiM, obezbjedili da joj se poveća bezbjednost, nego joj se uskraćuju i osnovna ljudska prava, brani joj se da kupi hljeb ili osnovne životne namirnice, a vlasti u Ðakovici pokušavaju i pravnim nasiljem da joj oduzmu stan”, naveo je Petković.

Dodaje da je očigledno da su oni koji su Dragici zabranili da ugradi blindirana vrata, željeli da joj po ko zna koji put nacrtaju metu na čelu i njihove prijetnje su se ostvarile.

Upitao je gdje je bila Kosovska policija da čuva Dragičin stan, gdje su bile međunarodne misije, šta još Dragica treba da doživi i preživi, da bi joj se omogućio opstanak u Ðakovici, kao i dokle će Dragica Gašić biti meta esktremista.

“Ovo su sve pitanja na koja ni međunarodna zajednica, niti vlasti u Prištini ne pružaju odgovor, ali mi nećemo prestati da ih postavljamo i skrećemo pažnju cjelokupne javnosti na probleme Dragice Gašić”, istakao je.

Petković je naveo da će o najnovijem incidentu obavjestiti Brisel, ali i međunarodne misije koje djeluju na prostoru Kosova i Metohije, prenosi Tanjug.

Kaže i da će Kancelarija nadoknaditi Dragici svu štetu koju je pretrpjela i pomoći joj svim raspoloživim resursima da se izbori za svoje pravo na povratak, ostanak i opstanak na Kosovu i Metohiji.

Ostavite komentar: