Zaharova upozorila građane Rusije: U Crnoj Gori se možete zaraziti virusom korona

Ruski turistima koji namjeravaju da idu na odmor u Crnu Goru treba da imaju u vidu da recidivi od masovne infekcije virusom korona nisu prošli, upozorila je zvanična predstavnica Ministarstva odbrane Rusije Marija Zaharova na brifingu u Moskvu.

Prema riječima Zaharove, upravo prijetnja masovnom infekcijom zahtijeva očuvanje preventivnih i ograničavajućih mjera i pažljivo biranje stranih država za putovanje.
Ona je podsjetila da su ruski građani bili, gotovo glavni kontingent gostiju u Crnoj Gori. Upravo zato, dodala je ona, težnja crnogorskih vlasti da kompenzuje gubitke svoje turističke industrije je razumljiva. Ipak, po njenim riječima, Rusi treba da uzmu u obzir da je režim epidemije od virusa korone koji je objavljen 21. jula još uvijek na snazi.

Zaharova je preporučila građanima Rusije da procjene rizike prilikom planiranja putovanja u inostranstvo, uzimajući u obzir konkretnu situaciju u svakoj državi ponaosob.

„Da podsjetim još jednom da su trenutno uspostavljeni letovi samo iz Rusije za Tursku, Veliku Britaniju i Tanzaniju. Naravno, moramo se sjetiti problema koji su bili povezani sa uvođenjem karantina i nemogućnošću da se ljudi vrate svojim kućama”, zaključila je ona.

 

Izvor:(Sputnik)

 

 

Ostavite komentar: